Over mij

Een korte intro


In 2002 werd ik gevraagd om via het bedrijf waar mijn man destijds voor werkte, voor een pilot systeem teksten in te spreken. Er werd gebouwd aan een geautomatiseerde receptioniste in de vorm van een Text to Speech engine. En omdat ik in die tijd ook al het antwoordapparaat van het bedrijf van mijn broer insprak (“jij hebt wel een fijne stem Ing, zou je dat willen doen?”) was dat niet helemaal nieuw voor mij.

Een aantal weken heb ik voor CGI (destijds CMG), de teksten insproken en zo werd het eerste TTS-systeem geboren! Voordat we het wisten werd de pilot verkocht aan een van de grote spraaktechnologiebedrijven van Europa; en……ze wilden voor het uiteindelijke TTS-systeem mijn stem hebben! Zo heb ik eigenlijk per toeval mijn ‘talent’ ontdekt en heb ik bij Studio Fröhlich & Plaisier aan de opnamen gewerkt.

Dit werd mijn eerste professionele klus!


Nog steeds ben ik met veel plezier de Nederlandse stem van het TTS-systeem van Nuance waardoor je mij kunt horen in de grote automerken zoals Mercedes Benz, BMW, Audi, Peugeot, Renault, Jaguar, Fiat, Alfa Romeo, Landrover en ook Tesla! Maar ook bij bedrijven zoals Natural Readers, Runkeeper, Gemeenten en Overheidsinstanties, Rabobank en Openbaar Vervoer.

Tevens ben ik de stem van Pepper; de robot die voor steeds meer gemeenten en overheidsinstanties als assistent dienst doet. Ik heb afgelopen jaren nauw samengewerkt met toonaangevende studio's zoals Fröhlich & Plaisier, Studio C72 en FC Walvisch en werk veel samen met GrandVoices. Sinds een paar jaar heb ik een eigen opnamestudio! Dat zorgt ervoor dat jouw aanvraag snel in behandeling kan worden genomen en opnames vaak zelfs nog dezelfde dag gemaakt & aangeleverd kunnen worden.

Bedrijfsgegevens

Studio-adres:

Israëlslaan 15

3582 HH Utrecht

KvK 52885755

Tarieven en offerte aanvragen

Voor elke aanvraag een tarief aangeven is lastig, maar ik kan natuurlijk wel een indicatie geven: je kunt hier alvast een aantal veelvoorkomende aanvragen en tarieven bekijken. Je kunt natuurlijk ook een offerte aanvragen; nog dezelfde dag zal ik de opdracht verder met je afstemmen en afspreken wanneer je de tekst aangeleverd wilt hebben. Indien nodig kan ik zelfs dezelfde dag de opname aanleveren!

Wat zeggen klanten over Ingeborg?

N.Hooft, Telefooncentrale (IVR)

"Ik kan alleen maar positief zijn. Snelle en duidelijke communicatie, eigen initiatief en een super resultaat! Zeer fijne stem"

NBMG, Voicemail

"Snel, goede stem en volgens afspraak"